Odpovedi

Kachna divoká – popis, stanoviště, zajímavosti

Divoká kachna divoká je myslivcům dobře známá, ale všichni ostatní o ní vědí méně. Mezitím je chování těchto vodních ptáků velmi zajímavé. Tyto kachny lze nalézt téměř na každém městském rybníku nebo jezeře. Obyvatelé města rádi sledují jejich odměřené plavání a krmí je kousky chleba. Co tito ptáci jedí v přírodních podmínkách? Kam jezdí v zimě? Kdy a jak se líhnou kachňata? Pojďme si tedy o tom promluvit.

Proč kachny divoké vypadají jinak?

V přírodě je kachna divoká rozšířena všude, s výjimkou Antarktidy. Jedná se o nenáročné vodní ptactvo, které se snadno přizpůsobí téměř jakýmkoli životním podmínkám. Když se podíváte na hejno divokých kachen, které plavou po vodě, všimnete si, že se liší velikostí a barvou. Tyto rozdíly u kachny divoké slouží jako znaky pohlaví, tento jev se nazývá sexuální dimorfismus.

  • Kačer – větší a má světlé opeření. Jeho hmotnost dosahuje na podzim 2 kg, na začátku léta je poněkud menší. Peří kačera je světlé a nevědomky byste si mohli myslet, že jde o ptáka úplně jiného druhu. Peříčka na krku a hlavě se krásně třpytí v odstínech zelené. V oblasti hrdla je elegantní bílé lemování. Tlapky jsou jasně oranžové a samčí zobák je také jasný. Příroda kačera speciálně vyzdobila, aby krásou svého peří přitahoval samice.
  • Samice kachny divoké Má nenápadné hnědé opeření v hustých pobřežních houštinách není vždy vidět. Tento jev v přírodě se nazývá „mimikry“. Samice je tak chráněna před predátory, snadno splyne s okolím, a proto je méně pravděpodobné, že bude sežrána. Ani zobák neodstává, ale má šedý nebo olivový nádech.

Při narození vypadají kachňata jako jejich matka, jejich peří je také hnědé a snadno se schovávají tím, že se drží při zemi. Kachna divoká je považována za největší druh divoké kachny. Délka těla samců může přesáhnout 60 cm, průměrné rozpětí křídel je až 1 metr a délka křídel je 26-28 cm.

Hlasy kachny divoké

Zvuky, které vydávají kachna divoká, jsou téměř stejné jako ty charakteristické pro obyčejnou domácí kachnu. Ale za letu je lovci okamžitě poznají. Když jsou ptáci ve vzduchu, přidávají k charakteristickému praskání zvláštní zvonivé tóny.

Hlas kachny divokých se mění i v předvečer páření, kdy si samice začíná vybírat samce. Hlas samice se stává hlasitějším a zvučnějším, kačer slyší pískavé zvuky a reaguje na volání.

Přirozené prostředí

Divoké kachny mohou žít téměř ve všech sladkovodních vodách, ale raději se usazují v blízkosti bažin a malých stojatých jezer nebo řek se slabými proudy. Snadno přežijí ve slané vodě. Pro pohodlnou a bezpečnou existenci musí být přítomny v následujících stanovištích:

  • rákosové houštiny;
  • padlé stromy;
  • hustý keř.

Tyto typy úkrytů jsou pro kachny divoké k hnízdění a hnízdění nezbytné. U rybníků na volných plochách proto nikdy neuvidíte divoké kachny.

I když jsou kachny divoké plaché, oni rychle si zvyknout na lidi, kteří je krmí a plavat docela blízko. V městských parcích se ptáci často usazují v blízkosti malých vodních ploch.

Kachna divoká se řadí mezi částečně stěhovavé kachny. Na zimu létají ptáci do zemí s teplejším podnebím.. Jedná se o Čínu, Indii, Írán, Irák a státy jižní Evropy. Malý počet kachny divoké zůstává přezimovat na vodních plochách bez ledu.

Dieta divokých kachen

Na jezírku můžete často vidět kachny shánějící přirozenou potravu. Dělají to přímo ve vodě, potápějí se hlavami a vystrkují světlé tlapy. Ptáci jsou nenároční na potravu a jedí to, co uloví v nádrži. V blízkosti mělké vody se kachna divoká setká:

  • rybí játra;
  • potěr;
  • malé žáby a pulci;
  • larvy a hmyz;
  • kořeny vodních rostlin a řas;
  • okřehek.
Přečtěte si více
Sloupovitý jalovec: nuance výsadby a péče

Hledání potravy je dalším důvodem, proč si kachny vybírají mělké vodní plochy s mírně se svažujícími břehy, protože se mohou potápět do omezené hloubky. Zobák kachny divoké je navržen tak, že jí umožňuje filtrovat vodu a vysílat řasy a živé organismy pro potravu.

V létě, když je obilí zralé, jsou na polích vidět kachny. Tam dostanou další jídlo pro sebe. Během léta se kachně divoké daří výrazně přibrat, což jim usnadňuje snášení zimování. V zimních měsících totiž není taková pestrost a množství jídla.

Reprodukce

Jednou ročně se kachny připravují na páření. Na podzim si vyberou partnera a ptáčci odlétají na zimu jako pár. Samotné období rozmnožování začíná v dubnu a trvá do srpna. Termíny se mohou posunout v závislosti na stanovišti a podmínkách zimování.

Vzhledem k tomu, že hejno sestává především z kačerů (samice často umírají při inkubaci vajec), samci musí soutěžit o právo pářit se. Chlubí se elegantním peřím a provádějí zvláštní rituály páření.

Období páření u kachny divoké začíná stavbou hnízda. Kachna a drak jej postaví společně a vyberou si místo poblíž vody. Vhodným místem je malá prohlubeň, kterou ptáčci pečlivě vystýlají větvemi a suchou trávou. Zatímco samice klade vajíčka, je pod bedlivou ochranou samce, který chrání ji i snůšku.

Brzy začne samice inkubovat vajíčka a kačer je dočasně přemístěn, aby línal. Samice pelichá po vylétnutí mláďat. V jedné snůšce je 7 až 12 vajec, z nichž každé váží průměrně 50 g. Barva vajec je bílá se zelenkavým nádechem.

Při odchodu z hnízda matka kryje snůšku vlastním peřím, které vytrhává z bříška. Pod takovým krytem se vajíčka stanou pro predátory méně nápadná a moc se neochladí. Pokud jsou vejce přesto zničena, kachna divoká znovu snáší. Při líhnutí se také kachna divoká často stává obětí lišek, mývalů a dalších predátorů.

Progeny

Inkubační doba trvá asi měsíc, poté se začnou líhnout mláďata ao pár hodin později je matka vezme k vodě, aby je naučila potápět a plavat. Při narození každé miminko váží pouhých 40 gramů, ale po 2 měsících se váha blíží dvěma kilogramům.

Malá kuřátka nejsou pokryta peřím, ale krémem odpočívej v pokoji. Živí se samy, chytají drobný hmyz. Ve věku 50 dnů stráví mláďata svůj první lett. Jejich míra přežití není příliš vysoká. Uhyne až 50 % vrhupřed dosažením dospělosti.

Chování

Nedá se říci, že by kachna divoká vedla specifický způsob života. Může shánět potravu jak během dne, tak v pozdních odpoledních hodinách, zejména v období lovu. Kachny divoké jsou velmi opatrné a nejraději odpočívají v úkrytech. Kachna divoká se vznáší do vzduchu a na vodu přistává téměř kolmo, takže nepotřebuje velkou plochu pro vzlet ani přistání.

Letící křídla vydávají zvláštní pískavý zvuk, který lovci snadno poznají. K línání dochází 2x ročně. V létě je nejplnší a nejprotahovanější. Pták ztrácí peří a nemůže létat po dobu 3-4 týdnů. Kachna divoká na zimu odlétá v malých hejnech a vrací se zpět při prvním tání sněhu.

Kachna divoká je pták z čeledi Anatidae a řádu Anseriformes. Kachna divoká je považována za nejznámější a nejrozšířenější divokou kachnu. Pták je částečně stěhovavý a preferuje obývání sladkých a mírně brakických vodních ploch.

V poslední době se kachna divoká zdržuje v zimě na bezledových nádržích ve velkých městech a jejich okolí. Pojďme se s kachnou divokou blíže seznámit a zjistit její znaky, obecné vlastnosti a způsob života.

Внешний вид

Největší a nejpočetnější druh říčních kachen v evropském Rusku. Délka těla samce je přibližně 62 cm, samice přibližně 57 cm, rozpětí křídel 81–92 cm a hmotnost 0,8–1,3 kg.

Přečtěte si více
Jaká je nejčastější závada na Peugeotu 308?

Ve svém pářícím peří má kačer jasně zelenou hlavu s kovovým nádechem, kaštanovou hruď a krk a tenký bílý límec na krku. Záď, podocas a záď jsou černé, ostře kontrastují s bílým ocasem a světle šedým pruhovaným zbarvením těla a peří lopatky. Horní ocas se dvěma černými kadeřemi. Nohy jsou oranžově červené, zobák je žlutý. Dospělá samice je pestrá, celá spodina je tmavá, červenohnědá, což je dobře patrné za letu; spodní křídla jsou světlá.

Barva zobáku kolísá od tmavé s načervenalými nebo zrzavými okraji na bázi až po žlutou nebo rudou s tmavými skvrnami. Nohy jsou oranžové, různého stupně jasu V létě je kačer podobný samicím a mláďatům, vyznačuje se žlutozelenou barvou zobáku, tmavším kaštanovým povlakem na hrudi, černým bez pruhů. spodní část zad a záď, stejně jako monotónní, béžově šedá, téměř bez světlého lemování s lopatkovitými pery.

Mladí ptáci jsou podobní samicím, ale tmavší, jejich vzor pruhů je menší a častější; ocasní pera jsou hnědá, ne bílá, jako u dospělých ptáků. Zobák bývá matnější. Okraje peří lopatky jsou tenčí a méně jasné než u samic. Blány na tlapkách jsou tmavé, a to i u jednoletých ptáků. Pýřitá kuřata jsou žlutohnědá s hnědými znaky, včetně pruhu přes oko a skvrny na tváři. Od ostatních druhů kachen se liší velikostí, velkým fialovomodrým zrcátkem, ohraničeným nahoře a dole dvěma jasně bílými pruhy, světlým „obočím“ nad okem a úzkým tmavým pruhem přes oko.

Hlas kačera je tiché, mručivé kvákání, kvákání samice je dunivý, nosní, podobný hlasu kachen domácích. Zobrazující samci vydávají melodický hvizd.

druhy

V různých klasifikacích je identifikováno 3 až 12 poddruhů žijících v různých částech světa. Nejznámější, kromě kachny divoké, jsou:

  • americká černá;
  • Havajský;
  • šedá
  • Černá.

Ne všechny poddruhy jsou stěhovaví ptáci. Pokud kachně vyhovují klimatické podmínky, pak vodní plochu nemění.

  • Americká černá kachna. Oblíbenými místy jsou čerstvé, brakické vodní plochy mezi lesy, zálivy, ústí řek v blízkosti zemědělských oblastí. Kachny jsou především stěhovavé. V zimě se stěhují na jih. Peří je hnědočerné. Hlava je šedá s hnědými pruhy na temeni, podél očí. Zrcátka jsou modrofialová. Zobák je žlutý. Tvoří velká hejna. Žijí ve východní Kanadě.
  • Kachna divoká havajská. Endemit na ostrovech Havajského souostroví. Drake, hnědá samice, modrozelené zrcadlo s bílým lemováním. Ocas je tmavý. Žijí v bažinatých nížinách a říčních údolích, aniž by se přizpůsobovali novým místům. Místo velkých skupin raději žijí v párech.
  • Kachna šedá. Pták je malý, menší než kachna divoká. Barva šedookrová, zrcadla černobílá, místy hnědá. Obývá lesostepní pásmo od Amurské oblasti po západní hranice.
  • Kachna divoká černá (žlutozobá). Barva samce a samice je podobná. Velikostně menší než kachna divoká. Zadní strana je tmavě hnědá. Hlava je červená, peří s koncovými a dříkovými skvrnami jsou černé. Bílá spodní strana hlavy. Nohy jsou jasně oranžové. Žijí v Primorye, Transbaikalia, Sachalin, Kurilské ostrovy, Austrálie a jihovýchodní Asie. Ornitologové se domnívají, že kachna divoká měla dříve samostatné území. Ale dnes se poddruhy kříží.

Habitat

V Rusku se severní hranice kachny divoké přibližně shoduje s hranicí mezi lesním pásem a tundrou. Kachna divoká je nejběžnější kachna na severní polokouli.

Kachna divoká je nejflexibilnější druh kachny, dokáže se přizpůsobit nejrůznějším životním podmínkám. Žije v tichých vodních plochách s bohatou vegetací, zejména houštiny rákosu, a to i ve velkých městech.

Oblíbeným hnízdištěm kachny divoké jsou stojaté vody říčních údolí bohaté na bažinnou vegetaci. Hnízdí také v zarostlých jezerech, březích řek, bažinách a vlhkých loukách.

Tato kachna zimuje ve Středozemním moři, v našich jižních mořích, v Africe a Indii, v západní Evropě a na některých místech dále na sever. Někteří jedinci neodlétají ze svých hnízdišť, pokud jsou poblíž vodní plochy bez ledu. Častěji než ostatní kachny zimují ve městech.

Přečtěte si více
Popis hroznů Bianca, charakteristika odrůdy a vlastnosti pěstování a péče.

Charakter a životní styl

Kachna divoká má asi 10 000 prachových peří, které je chrání před vlhkostí a chladem. Mažou toto opeření, aby skrz něj nepronikala voda. Žlázy u kořene ocasu poskytují speciální tuk. Kachna vezme tento maz zobákem a vetře si ho do peří. Na vodě se kachny vznášejí na vzduchovém polštáři. Mezi peřím a dolů zůstává vzduch. Zachycená vzduchová vrstva zabraňuje ztrátě tepla těla.

Při hledání potravy pod vodní hladinou se kachna divoká ponoří hlavou napřed, tlučou křídly o hladinu vody a poté se převrhnou. Tato poloha těla s ocasem zvedajícím se kolmo z vody vypadá velmi legračně. Potravu přitom hledají u dna v hloubce kolem půl metru. Části rostlin okusují zobáky a zároveň vytlačují vodu, kterou také chytli, ven. Části zobáku fungují jako síto, ve kterém se jídlo zasekává.

Kachní nohy nikdy neprochladnou, protože jim chybí nervová zakončení a krevní cévy. To pomáhá kachnám pohybovat se klidně na ledu a sněhu bez pocitu chladu.

Let ptáka je rychlý a extrémně hlučný. Při mávání křídly kachna divoká často vydává zvonivé zvuky, kachnu podle nich poznáte, aniž byste ji vůbec viděli. U létajících jedinců jsou jasně viditelné bílé pruhy na vložkách křídel. Vzlet kachny divoké z hladiny vody je docela zručný. Dokáže se pohybovat pod vodou na desítky metrů. Na souši se kolébá ze strany na stranu, ale zraněný se dokáže rychle pohybovat.

Po období rozmnožování tvoří kachna divoká stáda a migrují ze severních zeměpisných šířek do teplejších jižních oblastí. Tam čekají na jaro a krmí se, dokud znovu nezačne období rozmnožování. Některé kachny divoké se však mohou rozhodnout zimovat v oblastech, kde je dostatek potravy a přístřeší. Tyto kachny divoké tvoří stálé nestěhovavé populace.

Jídlo

Pokud jde o jídlo, tito ptáci jsou extrémně nenároční. Díky této vlastnosti se rychle přizpůsobí novým životním podmínkám. Snaží se krmit v mělké vodě, kde mohou propouštět vodu přes zrohovatělé pláty na zobáku a filtrovat potravu živočišného i rostlinného původu.

Strava těchto úžasných ptáků zahrnuje:

  • okřehek;
  • hornwort;
  • hmyz;
  • malý intervertebrální;
  • malé ryby;
  • larvy komárů;
  • pulci;
  • žáby;
  • měkkýši.

Často na rybníku můžete chytit ptáka se zvednutým ocasem. Právě v této době kachna divoká trhá vodní rostliny a hledá potravu v mělké vodě. Nejsou schopni se potápět do velkých hloubek, ale mohou se ponořit až do 30-35 cm. Brzy na jaře, kdy je většina nádrže stále pokryta ledem, se kachny divoké snaží zůstat v ledových dírách, které se nacházejí uprostřed.

Ptáci, kteří nechodí na zimu, obvykle jedí téměř rostlinnou potravu, protože v této době je téměř nemožné získat hmyz a obojživelníky. V některých oblastech na podzim kachna divoká ráda navštěvuje pole, kde se dříve sklízela úroda, kde se sbírají zrna pšenice, ovsa, žita, prosa atd.

Reprodukce a délka života

Ve věku 1 roku jsou kachny připraveny k chovu. Zahájení období páření se liší od února do června v závislosti na klimatu – na jihu se období páření otevírá dříve. Draků je podstatně více než samic kvůli jejich častému úhynu při hnízdění. Soutěž o držení samice je agresivní.

Přečtěte si více
Jak výkonný by měl být vysavač, aby dobře vysával?

Páření samců začíná na konci podzimního línání, ale krátké období končí v říjnu. Na jaře se aktivita zvyšuje a trvá až do května. Chování samců je demonstrativní. Před vyvolenou samicí provede kačer divoký celý rituál: prudkými pohyby třikrát během pár sekund hodí hlavou dopředu a nahoru.

V závěrečném hodu se vznese nad vodu s roztaženými křídly do téměř svislé polohy. Pohyby jsou doprovázeny pískáním a vyhazováním cákanců. Samec schová hlavu za křídlo, přejede zobákem po opeření a vydá chrastivý zvuk. Samice si také může vybrat partnera – plave kolem kačera, kývá hlavou dolů a dozadu, čímž přitahuje pozornost. Vytvořené páry jsou zachovány, dokud samice nezačne líhnout potomstvo. Samci se postupně shromažďují v hejnech a odlétají línat. Vzácnou výjimkou jsou příklady mužské participace na péči o potomstvo.

Hnízdo se nejčastěji zakládá v pobřežních houštinách, nedaleko od vody. Na povrchu země je usazen trávou a chmýřím. Někdy se snůšky objevují v dutinách nebo opuštěných vraních hnízdech. Útek dělá prohlubeň rovnoměrným a hlubokým předením na jednom místě po dlouhou dobu. V blízkosti sbírá materiál, na který dosáhne zobákem. Samec nepomáhá, ale někdy doprovází samici, aby porodila další vejce.

Jak se snůška zvětšuje, samice přidává chmýří utržené z hrudi a tvoří nové strany hnízda. Pokud je kachna kachna dočasně odstraněna, přikryje jikry peřím, aby se zachovalo teplo a maskování. Velké množství snůšek uhyne v důsledku pobřežních záplav, útoků ptáků a pozemních predátorů. Po ztrátě snůšky odnese samice vejce do cizího kachního hnízda nebo jiným ptákům. Pokud se podaří vytvořit opakované zdivo, pak je menší než předchozí.

Počet vajec ve snůšce je obvykle 9-13. Barva je bílá, se zelenkavě olivovým nádechem, který postupně mizí. Inkubační doba je 28 dní. Zajímavé je, že všechna mláďata se líhnou během 10-14 hodin. Vývojový cyklus vajíček snesených mezi posledními je kratší než u předchozích.

Hmotnost mláděte je až 38 g. Barva novorozence je podobná matčině. Skvrny jsou nevýrazné, rozmazané po celém těle. Plůda opouští hnízdo po 12-16 hodinách. Děti mohou chodit, plavat a potápět se. Zpočátku se často shromažďují poblíž své matky a vyhřívají se pod jejími křídly. Živí se nezávisle na pavoucích a hmyzu.

Od prvních dnů se mláďata navzájem poznávají a odhánějí mláďata cizích potomků. Ve věku pěti týdnů kváká mládě divočáka jako dospělá kachna. Přibližně ve 2 měsících věku mláďata létá. V přírodě je život kachny divoké 13-15 let, ale kvůli lovu ptáků končí mnohem dříve. V přírodních rezervacích se kachny dožívají až 25 let.

Přírodní nepřátelé

Velké množství vajíček divoké kachny uhyne v důsledku ničení hnízda predátory. Nejvýznamnější škody způsobují lišky a mývalové, vrány a moták bahenní.

Dospělé ptáky a kachňata loví draví ptáci: vrána káňatá, jestřáb obecný, orel mořský, moták bahenní, rackové velcí, sokoli, orli, výr, straky, ale i dravci – lišky, mývalové, divoké kočky, vydra , norek, skunk, kuna, ale i plazi a dokonce i velké ryby.

Stav populace a druhů

Kachna divoká je nejpočetnější a nejrozšířenější ze všech vodních ptáků. Každoročně lovci zastřelí miliony jedinců, na jejich početnost to má jen malý vliv. Největší hrozbou pro kachny divoké je ztráta přirozeného prostředí, ale snadno se přizpůsobí lidským inovacím.

Od roku 1998 je na Červeném seznamu IUCN kachna divoká zařazena mezi nejméně ohrožené druhy. Je to proto, že má velký dosah – přes 20 000 000 km² – a také proto, že počty ptáků spíše rostou než klesají. Populace kachny divoké je navíc velmi početná.

Na rozdíl od jiného vodního ptactva, kachna divoká těžila z lidské transformace tak obratně, že je nyní v některých oblastech světa považována za invazivní druh. Obývají městské parky, jezera, rybníky a další umělé vodní plochy. Jsou často tolerováni a podporováni v lidských stanovištích kvůli jejich klidné povaze a krásným duhovým barvám.

Přečtěte si více
Jak zjistit vaši klimatickou zónu?

Kachny koexistují s lidmi tak úspěšně, že hlavní riziko pro zachování druhů pochází ze ztráty genetické diverzity mezi tradičními kachnami v regionu. Vypouštění divokých divokých divokých divokých divokých divokých v oblastech, kde nejsou původní, někdy způsobuje problémy v důsledku křížení s původním vodním ptactvem. Tyto nestěhovavé kachny divoké se kříží s místními kachními populacemi blízce příbuzných druhů, přispívají ke genetickému znečištění a produkují plodné potomstvo.

Kachna divoká je předkem mnoha kachen domácích. Jeho evoluční divoký genofond je odpovídajícím způsobem kontaminován domestikovanými populacemi. Úplná hybridizace rozmanitých druhů divokého genofondu divoké kachny povede k vyhynutí původního vodního ptactva.

Kachna divoká může být chována v zemědělství, což umožní vidět značné rozdíly od divokého růstu a vývoje.

Kachny se vyznačují přítomností určitých externích údajů – jsou to:

  • krásné peří;
  • působivé rozměry;
  • nenáročnost ve výživě.

To se stalo důvodem touhy chovat tento druh ptáků doma. Dobře se přizpůsobují chovu ve výbězích, ale pokud chce člověk získat kvalitní masný výrobek a značné množství vajec, je třeba mu věnovat zvláštní péči. Pokud máte inkubátor, pak je docela možné chovat kachny, což urychlí proces zvyšování populace. Zvláštností jejího chovu je, že nevyžaduje speciální a izolovanou stodolu, nejsou potřeba žádná hřady – pro kachnu stačí malý domek, aby se ukryl před nepřízní počasí.

Ptáci jsou zvyklí na svobodu, ale mohou růst a vyvíjet se ve voliéře. Dům může být zděný, dřevěný nebo betonový. Pták bude velmi aktivně přibírat na váze, pokud je přístup ke svobodě, a proto musí mít voliéra značné rozměry. Je bezpodmínečně nutné zajistit, aby byla horní část pera pečlivě uzavřena. To pomůže zabránit ptákovi ve vyskočení nebo odletu a také vniknutí zvířat, která mohou domácím mazlíčkům ublížit.

Pokud je u výběhu jezírko a kachna v něm může plavat, bude to mít příznivý vliv na její růst a vývoj. Pokud není přírodní zdroj vody, můžete si ji vyrobit sami. Kachny tohoto druhu mají jedinečný charakteristický rys, rozdíl od ostatních je v tom, že nemění svou polohu v závislosti na roční době. Proto není potřeba vytvářet určité podmínky pro chování drůbeže v zimě.

Podzimní lov

Volně žijící ptáci, a kachna divoká není výjimkou, mají velmi křehké a chutné maso, takže lov kachny divoké probíhá již řadu let. Vzhledem k tomu, že kachna divoká nabírá maximální váhu na podzim, na jaře se jí nikdo nedotýká. Ale na podzim je mnoho lovců, kteří chtějí tohoto dvoukilogramového ptáka zastřelit.

Tato kachna je právem nazývána extrémně opatrná, což komplikuje a tím činí proces lovu vzrušujícím. K nádrži byste se měli přibližovat s maximální opatrností, protože když pták zaslechne kroky, opustí své stanoviště, takže je vhodné usadit se na břehu nádrže předem a počkat tam na ptáky. Aby kachnu nevyděsil pohled na člověka, je nejlepší se schovat do provizorního úkrytu, který lze snadno postavit z dostupných materiálů.

Než se vydáte na lov, měli byste si pořídit návnadu, pomocí které můžete napodobovat zvuky kachny divoké, nebo si postavit věrohodné vycpané zvíře tohoto vodního ptactva. Pokud nechcete vyrábět plyšáka vlastníma rukama, můžete si ho koupit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button